Fitness algemeen
Fitness
Als je intensief wilt werken aan je lichaam dan is fitness vour jou een goede keus. Of je nu jong bent of al wat ouder, licht- of zwaargewicht, gezond of geblesseerd. Bij fitness volg je een programma dat speciaal is afgestemd op jouw fysieke mogelijkheden. Je kunt fitnessen om je conditie te verbeteren, om af te vallen, je spierkracht te versterken of om te revalideren. Onze professionele instructeurs helpen je je doelen te realiseren.
Veel mogelijkheden
Wij bieden jou een programma dat bij jou past. Maar je kunt er ook voor kiezen samen met anderen te werken aan jouw eigen programma. Ook als je van de huisarts, specialist of therapeut het advies krijgt meer te gaan bewegen, kun je bij ons terecht voor training en therapie.
Groepsfitness
Samen trainen betekent elkaar stimuleren. Op een vast tijdstip kom je bij elkaar en werk je aan je eigen programma. Je leert steeds weer nieuwe trainingsmethoden. Zo blijft het trainen afwisselend en uitdagend. Trainen in groepsverband is niet alleen veel gezelliger, het helpt je ook om vol te houden.
Training en therapie
Als je van de huisarts, specialist of therapeut het advies krijgt meer te gaan bewegen, kun je ook bij ons terecht. Mensen met gewrichtspijn, rugklachten en andere gezondheidsklachten kunnen gericht trainen en oefenen onder begeleiding van een fysiotherapeut. Zo werk je aan een sneller herstel en een betere conditie.
Afslanken
Verantwoord afvallen door een combinatie van regelmatig bewegen en een gezond voedingspatroon. Voor iedereen die zijn gewicht beter wil beheersen, gezonder wil gaan leven en daarvoor bewust zijn levensstijl wil aanpassen.
Senioren fitness
Bewegen is goed voor jong en oud. Maar zeker als de jaren gaan tellen is het belangrijk de ledematen soepel te houden. Door te sporten blijft uw lichaam actief en uw geest jong. En als u zich goed voelt, ziet u er goed uit.

Het programma is altijd afgestemd op uw tempo en op uw mogelijkheden. De deskundige en enthousiaste instructeurs zorgen ervoor dat u zich veilig en prettig voelt. In een ontspannen sfeer werkt u samen met uw leeftijdsgenoten aan uw conditie. De ene keer werkt u aan uw uithoudingsvermogen en de versterking van de spieren. De andere keer oefent u uw beweeglijkheid en de motoriek. Op die manier werkt u aan uw totale conditie en is het programma elke keer weer anders.

Fitness voor mensen met longaandoeningen (astma en copd)

In het najaar van 2010 start een speciale fitnessgroep voor mensen met astma en/of COPD.

Bij deze groep zijn twee begeleiders aanwezig: een fitnesstrainer en een praktijkondersteuner. De fitnesstrainer geeft de training en let vooral op de technische uitvoering van de oefeningen. De praktijkondersteuner begeleid vooral de medische / long aspecten. Ze geeft zonodig adviezen en de zuurstofopname in het bloed wordt gemeten. Zo kunnen de sporters veilig aan hun conditie werken en hun aandoening beter leren kennen.

© Coenders Sauna & zwemschool » Tel: 0485 - 38 33 90 » Email: info@saunacoenders.nl